Mijn eerste website
Ik ben in 2001 begonnen met het schrijven voor mijn spirituele website. Deze staat niet meer online. Op dat moment had nog niet iedereen een website dus dat maakte mij een van de eerste die een website had. Vele mensen bezochten mijn website en lazen de artikelen op de website. Ik had daar tevens een forum. Af en toe sprak ik met de mensen op het forum af om elkaar te ontmoeten. Zij moedigden mij aan door te gaan met schrijven, wat mij inspireerde om mij verder te ontwikkelen. Tevens kwamen deze mensen allemaal met vragen waardoor ik mij als coach en medium kon gaan ontwikkelen.

Een eigen gastouderbureau
Ik had toen veel e-mail contact met mensen en hielp mensen op afstand bij hun hulpvraag. Ik werkte toen in de kinderopvang waar ik mij niet gelukkig voelde. Ik kon mij niet vinden in de benadering naar kinderen toe. De wens ontstond om een eigen gastouderbureau te starten. Naast het schrijven van spirituele verhalen voor spirituele ontwikkeling, begon ik nu ook artikelen over opvoeding te schrijven op de website bewust opvoeden (in 2006 maar niet meer online) en mijn visie te delen. Deze website werd ook veel gelezen. Naast het starten van een eigen gastouderbureau ben ik naar aanleiding van de reacties van mensen ook cursussen gaan geven over opvoeding en ouders en kinderen gaan coachen. Dit was een laagdrempelige manier voor ouders om over opvoeding te leren. Dit sloeg aan en steeds meer mensen kwamen voor cursussen. Daarnaast was een stukje spirituele ontwikkeling voor ouders ook gewenst.

Cursussen
Naast mijn gastouderbureau (2006), die een holistische visie had, ben ik mij gaan richten op het geven van cursussen voor ouders zowel over opvoeden als over spirituele (persoonlijke) ontwikkeling.

Begeleiding gastouderbureaus
Ik ben niet lang met het gastouderbureau verder gegaan. Ik voelde dat ik daar niet helemaal mijzelf kon zijn omdat er wel vraag was naar bewuste gastouders maar er waren niet voldoende bewuste gastouders die aan het profiel voldeden. Ik ben toen gestopt. Ik heb toen nog een tijdje gastouderbureaus begeleid bij het opstarten. Maar dan niet onder een holistische visie.

Ontstaan van de eerste opleiding
Er was veel vraag naar de cursussen waardoor er telkens weer nieuwe cursussen ontstond. Zo groeide de cursussen weer door tot een opleiding (2009). Ik ben toen mensen gaan opleiden om vanuit een holistische visie met kinderen te gaan werken. Dat wil zeggen dat mensen zich bewust worden van hun eigen kindstukken via innerlijke kind werk.


Nieuwe opleidingen
De groei die bij mensen ontstond ging heel diep en de bevrijding die een persoon ervoer ging heel diep. Dit maakte het soms moeilijk om de opleiding op kinderen te blijven richten omdat mensen bij hun ware zelf uitkwamen en soms tot de ontdekking kwamen dat ze hele andere talenten hadden. Ik heb de opleiding toen gesplitst in een basismodule (persoonlijke ontwikkeling) en werken met kinderen. Daarnaast startte ik nieuwe opleidingen zoals Healing, mediumschap en coaching.


Begeleiding en advies aan kinderdagverblijven
Ook kinderdagverblijven heb ik toen geholpen met het schrijven van pedagogische visies en het creëren van nieuwe ideeën binnen de kinderopvang en het uitwerken daarvan. Dit was mijn eerste ervaring dat bedrijven open gingen staan voor spirituele ontwikkeling en mediumschap.

Mijn praktijk
Sinds 2001 werk ik al met mensen via coaching, mediumschap, cursussen, opleidingen, bloggen en nog meer. In 2013 ontstond er een contract met het UWV om mensen te gaan begeleiden bij zoeken naar hun droombaan en hun passie. Ik richtte mij toen voornamelijk om gevoelige intuïtieve mensen.

Gestopt met de opleiding
Doordat de processen bij mensen in de opleiding steeds dieper gingen heb ik het werk als docent en coach binnen mijn opleidingen losgelaten (2015). Ik ben mij verder gaan richten op het opbouwen van een netwerk in Harderwijk. Ik had al een netwerk over heel Nederland. Nu wou ik mij alleen richten op mijn eigen woonplaats. Zo ontstond het natuurlijke oudernetwerk wat eerst natuurlijk mamacafe heette. Dit was even een luchtige fase in mijn leven als mama van een kleine baby.

De passie bleef
Eens een ondernemer altijd een ondernemer. Dus mijn nieuwe plannen waren al weer aan het broeien. In 2010 had ik een nieuw plan geschreven voor mijzelf om uit te voeren en toen weer in de kast gelegd. Tijd om deze weer naar voren te halen. In 2016 ben ik gestart met de opbouw van het ecoplein www.hetecoplein.nl Een ecologisch dynamisch plein waar mensen samenwerken en samenwonen. Hier kon ik jarenlang ervaring samenbrengen en al mijn passie richten op nieuwe dingen.

Begeleiding van ondernemers
Door het ecoplein kwam ik weer met nieuwe mensen in aanraking. In praktijk kwamen niet langer spirituele mensen die zichzelf zochten, steeds meer ondernemers vonden hun weg naar mijn praktijk. Voor hun werk ik als coach en spiritueel adviseur en geef ik inzicht in hun bedrijf, bedrijfsstructuren, personeel en verandering. Het geeft hun ruimte en inzicht in verandering. Ik ben blij dat dit onderwerp inmiddels is gaan leven in het bedrijfsleven en dat mediumschap geen taboe meer is voor de meeste.


Mijn dromen en passie
Het blijft mijn passie mensen te helpen zichzelf te zijn. En dat is alleen maar mogelijk door naar mensen te luisteren, hun behoefte in kaart te brengen, mensen te helpen de juiste stappen te zetten voor hun dromen en vertrouwen te geven dat ze daar uit zullen komen waar ze moeten zijn.
Tot nu toe doe ik dit via persoonlijk coaching. Mijn passie is mensen met elkaar te laten verbinden en te ondersteunen bij samenleven en samenwerken. Via doe en voel projecten waar mensen niet aan zichzelf hoeven te werken, geen coaching of cursus, maar openen voor elkaar in de vorm van samenwerking. Mijn passie is nu gericht op de samenleving te helpen. Het ecoplein is mijn eerste project maar ik hoop in de toekomst nog meer projecten te kunnen doen.


Wees jezelf met hart en ziel!


Diana Annegarn medium/coach/schrijfster
www.diana-annegarn.nl
info@diana-annegarn.nl
www.sterrenmensen.nl
Harderwijk
06-55801030

Privacy verklaring 

Meest gelezen blogs/teksten:

Zo kunnen engelen jou helpen
Ecoplein
Mijn leven als medium
Over mijzelf

© 2017 Medium coach Harderwijk, kindercoach