Opgroeien is een natuurlijk proces en dat willen we graag zo houden. Kinderen zijn in de opvoeding afhankelijk van mensen om hun heen die allemaal een andere visie of gedachte hebben over hoe een kind zou moeten opgroeien. Wij geloven dat het kind dit van nature het beste zelf aan voelt! En dit willen we zo veel mogelijk in tact houden.

Wij geloven dat het kind het beste kan ontwikkelen door te kijken wie het kind nu is in verbinding met verleden en toekomst. Daardoor is er geen goed of fout en kunnen we ons focussen op het plezier om te blijven leren en ontwikkelen.


Basisprincipes van de visie

Ik: Kinderen groeien op in verbinding en de belangrijkste verbinding is de verbinding met zichzelf. Dit is de meest belangrijke verbinding van allemaal. Ouders spelen hier een belangrijke rol in.
Jij: Daarnaast heeft het kind ook verbinding met de ander. Leren omgaan met de ander zegt iets over jezelf en omgaan met de ander voegt iets toe. Leren kracht te halen uit de omgang met de ander zonder jezelf te verliezen.
Wij: Talenten ontwikkel je in de eerste instantie voor jezelf en geeft je het gevoel dat je belangrijk bent, nuttig, waardig en dat je er toe doet. Het belangrijk dat je je veilig voelt in de maatschappij en je plek goed begrijpt.
Samen: Samen staat voor de wereld. Wij doen het hier samen en de manier waarop we dit doen is belangrijk. Wij geloven in gelijkwaardigheid en de kracht van verschillen. Wij geloven dat alles wat we samen doen op deze aarde in verbinding is met mens, dier en natuur. Deze dienen voorop te staan in alles wat we doen. En daarmee als doel dat deze er altijd op vooruit gaan bij alles wat we doen.

Wij geloven dat dit de toekomst is. Een kind in balans met verleden en toekomst door in het nu te kunnen leven. Door te blijven focussen op de ontwikkeling van het kind zoals deze nu is en niet zoals we deze wensen te zien.

Kernkind bestaat al sinds 2009. Na jarenlang les gegeven te hebben ben ik in 2016 gestopt met lesgeven. De visie is blijven bestaan en krijgt een nieuw jasje door als visie te dienen voor het kind en gezin, kinderopvang en basisonderwijs van het ecoplein.

Wees jezelf met hart en ziel!


Diana Annegarn medium/coach/schrijfster
www.diana-annegarn.nl
info@diana-annegarn.nl
www.sterrenmensen.nl
Harderwijk
06-55801030

Privacy verklaring 

Meest gelezen blogs/teksten:

Zo kunnen engelen jou helpen
Ecoplein
Mijn leven als medium
Over mijzelf

© 2017 Medium coach Harderwijk, kindercoach