In 2006 ben ik gestart met de visie van bewust opvoeden. Deze was ontstaan door mijzelf jarenlang te verdiepen in het nieuwetijdskind. Ik ontdekte dat er weinig praktische informatie was om kinderen in het dagelijkse leven te begeleiden. Alleen begrip was niet voldoende, er was ook bewustwording nodig. Ouders, professionals en kinderen hadden handvatten nodig om deze kinderen een goede basis mee te geven zodat ze konden aarden.

Naar aanleiding van mijn ervaringen ben ik in 2009 gestart mensen op te leiden om deze visie in praktijk te brengen. Want deze visie kun je niet in een boek lezen. Deze visie moet je kunnen voelen met je hart en ziel. Om dat te bereiken hielp ik mensen hun eigen innerlijke kind te ontmoeten en bevrijden uit hun hokje. Het doel was volwassenen te laten zien hoe ze in een hokjeleven en hoe ze zichzelf hier uit konden bevrijden. Vervolgens konden ze dit aan ouders doorleren. Zo konden kinderen zich beter verbinden met hun eigen zielendoel en zielenpad en werd het voor volwassenen makkelijker om kinderen in de essentie te begrijpen, zonder dit voor het kind in te vullen.

De opleiding werd gevolgd door professionals, ouders en mensen die met kinderen wilde gaan werken. Maar ook mensen die op zoek waren naar zichzelf en zich wilden losmaken uit de hokjes die waarin zij leefden.

Mensen die de opleiding hadden gevolgd maakten ruimte voor hun eigen innerlijke wijsheid en leerden hun eigen pad te begrijpen en omarmen. Ze kwamen in de flow van het hart en gaven deze weer door aan anderen.

In 2015 startte ik de laatste opleiding die in 2016 eindigde. Inmiddels ben ik gestopt met alle trainingen en opleidingen binnen Kernkind. Ook de website www.kernkind.nl is tijdelijk niet meer online. Op dit moment ben ik aan het onderzoeken wat ik verder wil gaan doen met Kernkind.

Diana Annegarn
© 2013 kernkind Harderwijk, kindercoaching, kindercoach opleiding