Natuurlijk centrum in wording

Alleen iets creëren vraagt moed en kracht, samen iets creëren vraagt overgave en vertrouwen.

Ieder mens is verschillend. En zo hoort het ook te zijn. We groeien op eigen wijze en op eigen tempo. De bemoeienis van anderen geeft weerstand en stagneert groei. Mensen willen het liever zelf doen. Als we mensen vertellen wat ze moeten doen, worden mensen afhankelijk door onderdrukte emoties. Ze voelen niet meer dat ze het zelf kunnen. Het leven voelt doelloos net als ons bestaan. We komen niet vooruit en wensen dat het anders kan.

Deze maatschappij vertelt alles aan mensen. Om mensen te laten begrijpen hoe ze kunnen groeien. Het liefst willen we dat iedereen met de groep meedoet en dat het een richting ingaat die we willen. Maar in werkelijkheid is dat helemaal niet mogelijk. Het roept onvrede en weerstand op bij mensen. Mensen raken van zichzelf verwijderd en verliezen interesse in het leven. De meeste voelen niet meer waarom ze hier zijn en wat de reden is van hun bestaan. Ze voelen geen kracht en passie.

We zijn hier op de wereld voor onszelf. En ieder individu heeft hier keuzes in. Ze mogen wie ze zijn en willen zijn helemaal zelf in vullen. Dan zien we verschillen. Wij vinden het moeilijk om verschillend te zijn en ook de groep vindt het vaak niet prettig als iedereen verschillend is. Dus anders zijn is geen prettige ervaring. Toch zijn we allemaal anders. Naast dat we allemaal één zijn, zijn we ook allemaal verschillend. Deze verschillen uiten zich in onze talenten en doelen.

Wat ons verbindt met elkaar is liefde. Als we voelen is dat er iets groters is in dit universum. Iets wat ons allemaal verbindt en wat er voor zocht dat we minder moeite hebben met elkaars verschillen. Er ontstaat weer eenheid. Vanuit liefde kunnen we omarmen en zien we elkaars pijn en verdriet. Vanuit liefde worden we broeders en zusters en vergeven wij elkaar. Want is dat wat we van nature zijn.

Als broeders en zusters kunnen we deze samenleving opbouwen. Iets wat op dit moment nog niet gebeurt. We kijken nog teveel naar hoe iets is en hoe het zou moeten zijn. En we leven nog teveel vanuit afgescheidenheid. Het ecoplein is iets wat ons verbindt. Vanuit het hart maar ook vanuit onze verschillen. Met het ecoplein laten we zien dat we vanuit verschillen prima kunnen samenwerken en dat daarbij een grote transformatie ontstaat. Groei is geen verplichting meer maar wordt weer een keuze. We zetten niet alleen een ecoplein neer, maar ook een energie wat iedereen op de wereld met elkaar verbindt.

Het ecoplein heeft niet als doel om te laten zien hoe het moet. Het ecoplein heeft als doel te verbinden met alles wat is. Niet alleen de maatschappij zoals deze is maar ook zoals we deze vanuit de ziel ervaren. Het is geen eiland maar het hart van de maatschappij. We staan er midden in. Alles is één.

Groeien doen we samen. Dat zorgt niet altijd voor een snelle groei maar wel voor een brede en diepe groei. Het helpt ons alle kanten van onszelf te onderzoeken en daar te komen waar we moeten zijn in plaats van waar we willen zijn. Gewoon omdat het leven ons vanzelf daar brengt waar we wezen willen, maar dan door los te laten en vertrouwen te hebben.


Wie kunnen er meedoen?
Visie en doel
Werkwijze

Lees meer op www.hetecoplein.nl

Of geef je op voor een nieuwsbrief!


 


Wees jezelf met hart en ziel!


Diana Annegarn medium/coach/schrijfster
www.diana-annegarn.nl
info@diana-annegarn.nl
www.sterrenmensen.nl
Harderwijk
06-55801030 

Meest gelezen blogs/teksten:

Zo kunnen engelen jou helpen
Ecoplein
Mijn leven als medium
Over mijzelf

© 2017 Medium coach Harderwijk, kindercoach